Regeneratieve tinyhouses

Wonen in en met de natuur. De ontwikkeling van 20 tinyhouses, als samenvoorzienend regeneratief wooncollectief.

Wij ontwikkelen de tinyhouses zonder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof, dus volledig emissieloos. Door het regeneratieve karakter wordt ook tijdens de exploitatie emissieloos gewoond en zelfs CO2 in nieuw bos opgeslagen. Per saldo dus een negatieve CO2 footprint!

 

NEGATIEVE CO2 FOOTPRINT

Dit komt door onze bijzondere projectaanpak. Wij kopen geen hout uit verre landen, maar verzagen een lokaal stuk bos tot bouwmaterialen! Daarnaast realiseren wij een nieuw stuk landschap met een hoge biodiversiteit op een plek waar voorheen veeteelt de overhand had. De footprint van tinyhouses is letterlijk en figuurlijk al een stuk kleiner als reguliere woningbouw. Maar door onze bouwmethodiek wordt de CO2 footprint helemaal teniet gedaan en op termijn levert het bos zelfs een positieve bijdrage aan de CO2 footprint, maar ook de biodiversiteit en leef kwaliteit in de omgeving.

 

MAATWERK EN AMBACHT
De doelgroep voor tinyhouses bestaat veelal uit natuurliefhebbers die een goed besef hebben van de noodzaak om onze levenswijze te veranderen. Door het geringe oppervlakte van de tinyhouses (max 50m2) is het efficiƫnt benutten van de ruimte van groot belang. Ons uitgangspunt is dat wij voor de kopers een maatpak maken die goed bij hen past. Geen systeembouw, maar maatwerk en vakmanschap.

 

In samenwerking met tinyworks.nl

Locatie:

Natuurgebied de Peel